Betalingsverkeer

Betalingsverkeer

Afhankelijk van de rekening die u heeft en het type transactie dat u doet, zijn er verschillende verwerkingstijden. Hieronder leest u er meer over.

Overboeking naar Brand New Day

Doet u in MijnBND een storting via iDeal? Dan staat het geld vrijwel direct op uw Brand New Day-rekening. Doet u zelf een overboeking vanuit uw eigen bank? Dan duurt het wat langer voordat de storting zichtbaar is op uw Brand New Day-rekening.

nodig reserveringsruimte
graph_people_GREEN_D

Opname van uw spaarrekening

Neemt u op een werkdag een bedrag op van uw spaarrekening, dan verwerken wij die opname dezelfde of de eerstvolgende werkdag. Doet u in de ochtend een opname van uw rekening, dan ontvangt u het bedrag waarschijnlijk in de middag op uw tegenrekening. Voert u de opname later op de dag, in het weekend of op een feestdag in? Dan ontvangt u het bedrag de eerstvolgende werkdag. Brand New Day werkt niet met instant payments en daardoor is het moment waarop u de opname ontvangt afhankelijk van het bankverkeer.

Opname van uw beleggingsrekening

Neemt u een bedrag op van uw beleggingsrekening, dan duurt het een aantal werkdagen voordat u het bedrag op uw tegenrekening ontvangt. Wilt u meer weten over de verwerkingstijden van beleggingsopdrachten?

Koopt u een bedrag af van uw pensioenrekening-beleggen? Houd er rekening mee dat het enkele werkdagen kan duren voordat wij het verzoek behandelen en dat u daarnaast gebonden bent aan dezelfde verwerkingstijden voor het verkopen van beleggingen.

pensioenrekening openen

Uitbetaling van uw lijfrente-uitkering

De betalingen van uw lijfrente-uitkering zetten wij altijd op de 1e van die nieuwe maand klaar. De betaling ziet toe op de voorgaande periode. Omdat wij niet met instant payments werken, betekent het dat u de uitkering mogelijk na de 1e pas ontvangt en niet direct al op de 1e. De betaling van uw uitkering gaat mee in het bankverkeer en we zijn daarbij ook afhankelijk van de verwerking bij uw betaalbank.

Op weekend- en feestdagen is er geen betalingsverkeer mogelijk. Valt de 1e van de maand in het weekend of op een feestdag? Dan ontvangt u de betaling van uw uitkering op de eerste werkdag van de maand.

Handelen bij Brand New Day

Bij de beleggingsrekening, pensioenrekening-beleggen en kinderrekening is er voor het doorvoeren van beleggingsopdrachten ook wat extra verwerkingstijd. Wilt u meer informatie over handelen bij Brand New Day? 

Houd bij het beleggingsopdrachten rekening met de data in de handelskalender. Hierin vindt u alle data waarop onze fondsen gesloten zijn terug.

spelregels reserveringsruimte

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.

Scroll naar boven