Overlijden & arbeidsongeschikt

Je moet er niet aan denken. En het gaat hopelijk voorlopig ook niet gebeuren. Maar het is wel handig om te weten hoe het werkt, als wanbof u ten deel valt.

Overlijden

Mogelijkheden bij overlijden in het kort

U heeft een vrij opneembare rekening
Bij een vrij opneembare rekening, zoals een spaarrekening of een vrije beleggingsrekening, is het simpel. Uw erfgenamen kunnen het geld laten staan bij Brand New Day of opnemen. Wat ze op dat moment willen.

U heeft een pensioenrekening
Bij een pensioenrekening kunnen uw erfgenamen kiezen: van het geld een (pensioen) inkomen aankopen of de rekening afkopen. Hier gelden een aantal regels, afhankelijk van het saldo op de rekening en de situatie van de erfgenamen (thuiswonende kinderen of niet, etc.).

Arbeidsongeschiktheid

Als u een pensioenrekening hebt, kunt u het saldo boetevrij opnemen als u onverhoopt langdurig arbeidsongeschikt wordt. Dat heeft de overheid in 2015 bepaald. Alle voorwaarden hierover kunt u nalezen op de site van de Belastingdienst.

Contact opnemen met Brand New Day

Bent u erfgenaam en wilt u het overlijden van uw naaste aan ons doorgeven, dan kunt u daarvoor contact opnemen met ons via 020 – 75 85 310 of klant@brandnewday.nl. We leggen u dan rustig uit wat wij nodig hebben en wat uw mogelijkheden zijn.

Scroll naar boven