Bereken uw jaarruimte

Voor u zo’n kekke pensioenrekening bij ons opent, willen we u even meegeven dat niet iedereen mag profiteren van het belastingvoordeel van de pensioenrekening. Of en hoeveel u mag storten op zo’n rekening, is afhankelijk van uw jaarruimte. En die jaarruimte is weer afhankelijk van uw inkomen en uw huidige pensioenopbouw bij een eventuele werkgever. Dat klinkt lastig, maar is in feite heel simpel. U berekent uw jaarruimte namelijk eenvoudig hieronder.

[year_space_calculator]
Lijfrente-uitkering aankopen

De spelregels en belastingvoordelen

De Belastingdienst betaalt mee aan uw pensioen. De inleg die u op uw pensioenrekening doet, mag u namelijk aftrekken van uw belastbare inkomen tijdens uw belastingaangifte. Scheelt dus behoorlijk wat geld, zeker op de lange termijn. Na uw pensioenleeftijd laat u het totale bedrag uitkeren en betaalt u alsnog belasting. Maar dan wél tegen het lagere AOW-tarief.

Bovendien valt het totale vermogen van uw pensioenrekening in box 1. U betaalt hierover dus geen vermogensbelasting. Aan deze voordelen zijn wel enkele spelregels verbonden. Zo mag u het bedrag op de pensioenrekening bijvoorbeeld niet in een keer opnemen en mag u niet onbeperkt inleggen.

De rente: 0,50% per jaar

De rente op uw pensioenrekening-sparen is variabel en kan dus worden verhoogd of verlaagd. In MijnBND ziet u altijd precies hoeveel rente u tot het moment van kijken heeft opgebouwd.

Bekijk alle rentestanden.

Wat zeggen onze klanten?

We kunnen zelf wel gaan verkondigen hoe goed we zijn, maar aan zelfingenomen geblaat heeft u niks. Daarom laten we liever onze klanten aan het woord over ons.

De kosten

Euh, de kosten? Het is inderdaad gek om voor het openen van een spaarrekening kosten te moeten betalen. Dat zijn we met u eens. Maar we moeten u voor het openen van deze pensioenrekening-sparen éénmalig €25 afsluitkosten in rekening brengen.

Elke financiële dienstverlener is wettelijk verplicht om u voor het openen van een pensioenrekening-sparen afsluitkosten in rekening te brengen. Vandaar dat we eenmalig €25 rekenen bij het openen van de pensioenrekening-sparen. Dit zijn uiteraard de enige kosten die u aan ons betaalt.

geld veilig lijfrente-uitkering
eggs_forks_YELLOW

En als u de pensioenleeftijd bereikt?

Dan kunt u welverdiend op uw lauweren rusten. En het opgebouwde bedrag laten uitkeren via onze lijfrente-uitkering. U moet dan wel woonachtig én belastingplichtig zijn in een land binnen de EER (Europese Economische ruimte). Bent u dat niet? Dan kunt u het geld tegen die tijd mogelijk ergens anders laten uitkeren.

Dit moeten we nog even melden van onze huisjurist

Om de rekening te openen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. We kennen geen minderjarige die zich al druk maakt over z’n pensioen, maar toch. En u moet natuurlijk een pensioentekort hebben. Daarnaast is het belangrijk dat u een betaalrekening bij een Nederlandse bank heeft en u een mobiel telefoonnummer heeft waar wij u op kunnen bereiken. In de voorwaarden kunt u alle details over de pensioenrekening-sparen nalezen. Opent u een rekening bij ons? Dan hebben wij wel een aantal gegevens nodig van u.

Lijfrente-uitkering overlijden

U opent zo’n rekening binnen 10 minuutjes

…en daarna profiteert u van de volgende voordelen:
  • Heel veel belastingvoordeel
  • Géén risico over uw geld
  • Geen lopende kosten
  • De spaarrentes zijn erg laag
  • U mag niet onbeperkt inleggen
Scroll naar boven