Werkgever
pensioenrekening-beleggen

Een pensioenpotje via uw werkgever, helemaal van uzelf. Voor altijd.

Pensioen in Nederland

Eerst even wat uitleg. In Nederland zijn er drie officiële manieren om pensioen op te bouwen.

1. Uw AOW

Uw basispensioen. Vadertje Staat regelt dit, hoeft u helemaal niets voor te doen. Gewoon zo lang mogelijk Nederlands staatsburger zijn en netjes uw belasting betalen.

2. Bedrijfspensioen

Ook wel collectief pensioen. Vroeger een stuk vanzelfsprekender, maar nu lang niet altijd meer het geval. De werkgever bepaalt zelf of en hoeveel bedrijfspensioen u ontvangt.

3. Particulier pensioen

Officieel wordt dit lijfrente genoemd, maar wij noemen het een pensioenrekening: een persoonlijk pensioenpotje waar niemand aan kan komen, hoe vaak u ook van baan verandert.

Wat biedt Brand New Day aan?

Met de Brand New Day Werkgever pensioenrekening-beleggen bouwt u een pensioenpotje op in de 3e pijler. En zoals de naam al zegt, door te beleggen.

Wat zijn de spelregels?

Bekijk alle spelregels en voordelen.

Modelportefeuilles

U belegt bij ons in vaste modelportefeuilles, die door onze experts zijn samengesteld. Daarmee belegt u automatisch in duizenden aandelen en/of obligaties. U hoeft alleen te bepalen hoeveel risico u wilt nemen.

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.

Zo gaan we om met die risico’s

Automatische risicoafbouw

U kunt bij ons, naarmate de einddatum van uw rekening dichterbij komt, steeds iets minder risico met uw pensioenpotje nemen. Doen we automatisch voor u, als u dat wilt.

Lees meer

Automatisch herbalanceren​

Met automatisch herbalanceren voorkomt u dat u ongewenst meer (of minder) risico met uw pensioenpotje gaat nemen dan u eigenlijk wilt.​

Lees meer

Hoeveel kost dat?

Hieronder ziet u alle kosten. U betaalt ons niets om de rekening te openen en ook voor het aankopen, verkopen en switchen van fondsen of modelportefeuille betaalt u Brand New Day geen kosten.

De kosten

 • 45 euro afsluitkosten
  (eenmalig)

  Deze kosten betaalt uw werkgever
 • 25 euro vaste servicekosten
  (per kwartaal)

  Deze kosten betaalt uw werkgever
 • 0,50% Stortingskosten
  (per storting)

  Van iedere storting trekken we 0,50% stortingskosten af
 • 0,10% servicekosten
  (per jaar)

  Deze kosten worden dagelijks berekend en ieder kwartaal afgeschreven.
 • 0,15% - 0,17% fondskosten
  (per jaar)

  Deze kosten worden dagelijks berekend en ieder kwartaal afgeschreven.

Alle kosten, dus ook de eenmalige afsluitkosten en de vaste servicekosten, brengen wij bij u in rekening. Uw werkgever maakt met u afspraken hoe hij die kosten aan u vergoedt.

Wat als u later met pensioen wilt?

Dan kunt u het pensioenpotje laten uitkeren. U bepaalt zelf hoe lang (maar minimaal 5 jaar) en hoe vaak (maar minimaal 1 uitkering per jaar).

Handig om te weten

Staat mijn geld veilig?

Ja, als wij failliet gaan, vallen alle beleggingen buiten ons faillissement.

Wat als ik overlijd?

Dat gaat hopelijk nog héél lang niet gebeuren. Maar als u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld op uw beleggingsrekening.

Belastingvoordeel?

Als u jaarruimte stort, krijgt u belastingvoordeel. We leggen uit hoe dat werkt.

Zo werkt het openen van de rekening

Dit vroegen andere mensen ons

Staat uw vraag er niet tussen of kunnen we u ergens anders mee helpen? Plan dan vooral een belafspraak in. Nemen wij gewoon contact met u op wanneer het u uitkomt.

Als u voor de werkgever pensioenrekening kiest, heeft uw 30% expatregeling invloed op uw jaarruimte. Kiest u voor de werkgever pensioenrekening, dan wordt uw jaarruimte berekend op basis van 70% van uw inkomen. De jaarruimte wordt berekend over uw belastbaar inkomen. Bij uw 30% expat regeling is uw belastbaar inkomen de 70%.

Dan houdt u de pensioenrekening, alleen zetten we deze om naar een reguliere pensioenrekening. Hierdoor krijgt u iets hogere servicekosten. De vaste kosten (25 euro per kwartaal, vergoed door uw werkgever) verdwijnen daarentegen wel. Of en hoeveel u blijft inleggen, bepaalt u uiteraard zelf.

U bent bij Brand New Day nooit iets verplicht. En dus ook niet om in te leggen. U bepaalt zelf of, hoeveel en wanneer u stort. Maar nooit meer dan uw jaarruimte, uiteraard.

Bij Brand New Day bieden we beleggingsproducten aan, maar geven we geen advies. Wél heel veel informatie, uiteraard. Hier leest u meer over het kiezen van een risicoverdeling.

Allereerst: lekker bezig! Erg slim dat u ook zonder werkgever al een rekening heeft geopend bij ons. Is dit een pensioenrekening-beleggen? Dan kunnen wij die eenvoudig omzetten naar een werkgever pensioenrekening-beleggen. Neem in dat geval even contact met ons op, dan regelen we het voor u. Is het een ander type rekening? Het kan interessant voor u zijn zich aan te melden via de link van uw werkgever.

Nee, als uw werkgever een bijdrage wil doen aan uw pensioen dan doet hij dat in de vorm van extra salaris. U dient er vervolgens zelf voor te zorgen dat de bijdrage van uw werkgever wordt ingelegd op uw werkgever pensioenrekening. U bepaalt dus wat en wanneer er wordt ingelegd. Dat kan de bijdrage van uw werkgever zijn maar ook een (extra) bijdrage uit eigen zak. De totale inleg mag niet meer zijn dan uw jaarruimte.

Hoeveel u wilt, maar nooit meer dan uw jaarruimte. Niets inleggen is trouwens ook prima. Heeft u al een pensioenrekening in de 3e pijler (bij Brand New Day of elders), dan mag u op al uw pensioenrekeningen tezamen niet meer inleggen dan de jaarruimte.

Nee, dat kan helaas niet. De werkgever pensioenrekening is een beleggingsrekening. Wilt u niet het risico lopen dat uw inleg minder waard wordt dan is deze werkgever pensioenrekening-beleggen mogelijk minder geschikt voor u.

U kunt zich alleen aanmelden als uw werkgever is aangesloten bij ons voor deze pensioenoplossing. Is dat het geval en wilt u zich dus aanmelden? Vraag dan naar de registratielink bij uw werkgever.

Is uw werkgever nog niet aangesloten bij Brand New Day en wilt u dit zelf regelen? Neem dan contact met ons op via werkgeversdesk@brandnewday.nl. Wij helpen u graag met de nodige informatie.

Als u daarmee een pensioen in de tweede pijler bedoelt, via een voormalig werkgever opgebouwd bij een pensioenfonds of pensioenverzekeraar, dan hebben we slecht nieuws; daar kunnen wij u niet mee helpen. Als u toch graag iets zou willen doen aan dit pensioenproduct, kunt u contact opnemen met de betreffende pensioenuitvoerder om te informeren naar de mogelijkheden. Bedoelt u echt een eigen pensioenrekening (lijfrente) bij een andere aanbieder? Dan hebben we goed nieuws; deze kunt u via onze Overstapservice laten overboeken naar Brand New Day. En omdat u via een werkgever klant bent bij ons, doen we dat helemaal gratis (normaal €199)! Kijk voor meer informatie op deze pagina of neem contact met ons op via werknemersdesk@brandnewday.nl.

Scroll naar boven