Zakelijke beleggingsrekening

Wie nu iets opzijzet, heeft later meer mogelijkheden. Met uw zakelijke beleggingsrekening van Brand New Day bouwt u een bedrijfsbuffer voor later op.

Beleggen bij Brand New Day​

Bij Brand New Day doet u aan indexbeleggen. Da’s beleggen op wetenschappelijke wijze.

Wat levert beleggen op?

Als u maar de tijd neemt: waarschijnlijk een heel mooi rendement. Hiernaast ziet u de rendementen die onze klanten ook daadwerkelijk behaald hebben.

Model Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief
Gemiddeld 7,44% 5,92% 4,63% 3,28% 1,88%

De Dikke Disclaimer: het gemiddelde rendement per jaar van elke modelportefeuille over de periode 1 januari 2010 tot en met 30 september 2023, ná aftrek van service- en fondskosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december (van 1 januari 2010 tot en met 31 oktober 2020 de standaardfondsen van de beleggingsrekening van Brand New Day Vermogensopbouw en vanaf 1 november 2020 tot en met 30 september 2023 de modelportefeuilles bij de beleggingsrekening van Brand New Day Bank). Rendementen uit het verleden bieden natuurlijk géén garantie voor de toekomst. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, zowel positief als negatief. Rendementen afkomstig van Brand New Day Vermogensopbouw.

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.

Mogelijkheden zakelijke beleggingsrekening

U kunt kiezen uit twee smaken: een modelportefeuille of vrij beleggen.

Modelportefeuille

 • Beleggen in één van de vijf portefeuilles van onze experts
 • Nauwelijks omkijken naar uw beleggingen: u hoeft niet zelf uw fondsen te kiezen
 • Wij beleggen elke euro in zo'n 20.000 aandelen en obligaties voor u
 • Wij bouwen het risico van beleggen automatisch af (als u dat wilt)

Vrij beleggen

 • Zelf kiezen in welke fondsen u belegt
 • Keuze uit 8 aandelen- en 6 obligatiefondsen
 • Automatische risicoafbouw is optioneel
 • Automatische herbalanceren is optioneel

Hoeveel kost dat?

Modelportefeuilles Groene modelportefeuilles Vrij beleggen
Afsluitkosten € 0 € 0 € 0
Stortingskosten 0% 0% 0%
Servicekosten 0,34% 0,34% 0,44%
Vaste servicekosten € 60 per jaar € 60 per jaar € 60 per jaar
Fondskosten 0,15% – 0,17% 0,25% 0,15% – 0,26%
Modelportefeuilles
Afsluitkosten € 0
Stortingskosten 0%
Servicekosten 0,34%
Vaste servicekosten € 60 per jaar
Fondskosten 0,15% – 0,17%
Groene modelportefeuilles
Afsluitkosten € 0
Stortingskosten 0%
Servicekosten 0,34%
Vaste servicekosten € 60 per jaar
Fondskosten 0,25%
Vrij beleggen
Afsluitkosten € 0
Stortingskosten 0%
Servicekosten 0,44%
Vaste servicekosten € 60 per jaar
Fondskosten 0,15% – 0,26%

Kan ik een zakelijke beleggingsrekening openen?

Als u klant bij ons wordt, moeten we nagaan of u aan de acceptatiecriteria van onze zakelijke beleggingsrekening voldoet. Neem de volledige lijst met acceptatiecriteria dus even goed door voor u een rekening wilt openen.

cup

Duurzaam beleggen

Bent u voor u gaat beleggen benieuwd hoe duurzaam onze fondsen precies zijn?We vertellen u er graag meer over.

Hoe tijd en risico uw rendement beïnvloeden

Voor u begint met beleggen, moet u weten dat waarschijnlijk een hoger rendement haalt als u langer de tijd neemt en het risico aanpast op de tijd die u heeft. Hoe dat zit?

Dividendvoordeel van ongeveer 0,50%

Onze fondsen zijn dividend efficiënt, wat u op jaarbasis zo’n 0,50% extra rendement oplevert ten opzichte van fondsen van veel andere aanbieders. Of u het nu begrijpt of niet: u profiteert er sowieso van. Toch behoefte aan meer uitleg? Dat geven we graag.

Handig om te weten

We kunnen ons voorstellen dat u nog wat vragen heeft. Welke mogelijkheden heeft u bijvoorbeeld om het risico van beleggen te beperken? En waar vindt u alle fondsen en koersen?

Staat mijn geld veilig?
Ja, als wij failliet gaan, vallen alle beleggingen buiten ons faillissement.
Automatische risicoafbouw
Naarmate de einddatum van uw rekening dichterbij komt, steeds iets minder risico nemen.
Automatisch herbalanceren
Zo voorkomt u dat u ongewenst meer (of minder) risico gaat nemen dan u wilt.
Alle fondsen en koersen
Benieuwd naar het rendement van een fonds? Of wilt u weten waar u precies in belegt?

Bekende vragen zakelijke beleggingsrekening


Deze rekening niet: we accepteren namelijk alleen klanten met een bv. Wilt u als zzp’er een beleggingsrekening openen? Dan is onze ‘normale’ beleggingsrekening waarschijnlijk iets voor u.

Nee, onze zakelijke beleggingsrekening is alleen geschikt voor klanten die een bv hebben.

Nee. U mag storten hoeveel u wilt en wanneer u wilt. Zelfde geldt voor het verkopen van uw beleggingen, trouwens. Al leert de historie ons dat de kans op een mooi rendement het grootst is als u het geld lekker lang laat staan.

Nee. U opent bij ons altijd een rekening op basis van execution only. Dat betekent dat wij u geen advies geven over uw beleggingen en dat wij nooit zonder uw opdracht wijzigingen uitvoeren rondom uw beleggingen. U draait zelf aan de knoppen. Overigens geloven we dat draaien aan de knoppen met onze beleggingsrekeningen niet nodig is. U kunt bij ons namelijk beleggen in een vaste, wereldwijd gespreide modelportefeuille die door onze experts is samengesteld. U bepaalt zelf of u iets meer, of juist iets minder risico neemt. Beleggen in zo’n modelportefeuille is overigens niet verplicht. Wilt u iets meer vrijheid? Dan kunt u er ook voor kiezen om zelf uw fondsverdeling samen te stellen. En wie zijn geld wereldwijd gespreid belegt, hoeft doorgaans helemaal niet aan de knoppen draaien. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat het beter is om lekker lang de tijd te nemen en vooral niet slimmer te willen zijn dan de markt.

Iedere storting op de rekening moet afkomstig zijn vanaf een vaste tegenrekening. Dit moet altijd een Nederlands bankrekeningnummer zijn dat op naam van uw bv staat. Het is niet toegestaan om vanuit uw privérekening geld over te maken óf om anderen op uw zakelijke beleggingsrekening te laten storten. Houd er verder rekening mee dat de zakelijke beleggingsrekening puur bedoeld is om geld voor later op te bouwen. En dus niet om facturen op te laten uitbetalen, voor het aanhouden van gelden die toebehoren aan derden en voor het overmaken van bedragen naar derden. Het geld dat u van uw zakelijke beleggingsrekening opneemt, kan alleen worden overgemaakt naar de vaste tegenrekening op naam van uw bv.

En de rekening mag natuurlijk niet gebruikt worden illegale activiteiten, maar dat is nogal wiedes.

Gaat waarschijnlijk toch niet gebeuren, maar wel handig om te weten hoe de vork in de steel zit áls het gebeurt. Uw beleggingen vallen binnen de bedrijfsboedel. In het geval van een faillissement kunt u het belegde geld dus kwijtraken.

Gaat niet gebeuren, maar in de ondenkbare hypothetische situatie dát het gebeurt is de boel goed geregeld. Uw beleggingen vallen dan buiten de boedel van Brand New Day.

Nee, we accepteren alleen bv’s waarbij er maximaal 1 uiteindelijk belanghebbende is. Bv’s met meerdere UBO’s kunnen helaas geen zakelijke rekening bij Brand New Day openen. Zie voor meer informatie onze acceptatiecriteria.

Wie is Brand New Day?

Een prijsvechtende neobank op de particuliere pensioen- en beleggingsmarkt. We zijn nu 12 jaar oud en beheren nu ongeveer € 4,5 miljard euro voor dik 200.000 rekeninghouders. En we hebben het gevoel dat we pas net beginnen.

WoutervanderSar_21011200-20-scaled-1

Zakelijke beleggingsrekening openen?

 • …u profiteert ermee van de volgende voordelen:

 • Beleggen voor uw B.V.
 • Het geld is vrij opneembaar
 • Lekker lage kosten
 • Beleggen kent risico's
 • Geen belastingvoordeel
Scroll naar boven