Start met bufferen

Start met bufferen

Nóg meer financiële vrijheid? Bouw een buffer op! Hiermee zorg je voor je eigen financiële onafhankelijkheid. Wel zo verstandig, denken wij. Als je nu start krijg je als FreeFlexer de eerste inleg van € 50 cadeau van Brand New Day!

Sparen bij Brand New Day

We houden het kort, want een spaarrekening is een simpel product: geen kosten, al binnen een paar minuutjes te openen en je ontvangt maandelijks een variabele rente (momenteel per jaar). Zo groeit je buffer rustig door.

Hoeveel en wanneer je stort is volledig aan jou. Extra klus gedaan via Temper? Kun je misschien wat extra bufferen. Even wat minder gedaan? Dan zijn er geen verplichtingen. Dat is bufferen met maximale flexibiliteit. In MijnBND kun je op ieder moment geld opnemen en heb je altijd inzicht in je transacties, de opgebouwde rente en het actuele saldo. 

Een goed begin​

Open je als FreeFlexer nu een vrije spaarrekening? Dan krijg je van Brand New Day € 50 gestort op je nieuwe rekening. Dan heb je alvast het eerste stukje van de buffer binnen. Een goed begin is het halve werk! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een vrije spaarrekening openen via bovenstaande knop. Regelen wij daarna de rest.

Dit is een tijdelijke actie van Brand New Day samen met Temper.

Genoeg gebufferd?

Ga dan gebruikmaken van het belastingvoordeel van je eigen pensioenpotje! Hiermee kun je eenvoudig werken aan een buffer voor tijdens je pensioen. Ook deze rekening kunnen we voor jou als FreeFlexer gratis openen (normaal € 45). In een persoonlijke belafspraak kunnen we je hier meer over vertellen. Je krijgt hierover per mail meer informatie.

Lees meer over de pensioenrekening-beleggen

De veiligheid van je spaargeld

Net zoals alle andere Nederlandse banken staan wij onder toezicht van De Nederlandsche Bank en dus valt je spaargeld onder de Nederlandse depositogarantie. Dat betekent dat je spaargeld bij een faillissement van Brand New Day beschermd is namens de Nederlandse overheid. Per bank ben je beschermd voor ieder bedrag tussen de € 0,01 en € 100.000. Hoef je niets voor te doen.

De rente: per jaar

De rente is per jaar, ongeacht de hoogte van het bedrag dat op de rekening staat. Wij berekenen de rente die je krijgt over iedere volle dag waarop het geld op de rekening staat. De rente schrijven we vervolgens maandelijks bij op (of af van) je rekening. De rente is variabel: deze kan dus ieder moment stijgen of dalen.

Brand New Day heeft de mogelijkheid om een negatief rentepercentage te hanteren of om het saldo op de rekening in verschillende categorieën (qua saldo) in te delen en voor iedere categorie een ander rentepercentage te hanteren. Momenteel is dat echter niet het geval.

Staat er een rentewijziging op de planning? Dan communiceren we hierover via e-mail en MijnBND.

apple

Geen verplichtingen

We verplichten je niets. Je mag storten wanneer en hoeveel je wilt, opnemen wanneer je wilt en opzeggen wanneer je wilt. Doen we niet moeilijk over. En heb je ooit ergens hulp bij nodig? Laat het ons dan gerust weten.

We doen wel aan een klein stukje discriminatie voor de écht rijken onder ons: je mag namelijk op al je spaarrekeningen bij Brand New Day tezamen niet meer dan € 10.000.000 aanhouden.

Handig om te weten

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt.

Heb je lang de tijd?
Dan kan beleggen met (een deel van) je geld een optie zijn.


Sparen of beleggen?
In dit artikel vergelijken we het risico van sparen en beleggen voor periodes van 1, 5 en 20 jaar.

Wat als ik overlijd?
Dat gaat hopelijk nog lang niet gebeuren. Als je overlijdt, krijgen de erfgenamen 100% van het geld.
Betaal ik belasting?
Over het geld op de spaarrekening betaal je vermogensbelasting, als je boven de vrijstelling uitkomt.

Dit moeten we melden van onze huisjurist

Om een spaarrekening te openen bij Brand New Day moet je:


Meer belangrijke informatie:
Scroll naar boven
Welkom FreeFlexer, wil je starten met bufferen en je cadeau (€50) straks kunnen claimen?