Waarom is Brand New Day de juiste partij voor mij?

Calvinistisch in de kosten, bourgondisch in service. Dat zijn we in een notendop. Een pensioenbank van deze tijd. Dus én een prijsvechter én ouderwets hard rennen voor onze klanten, alsof ons leven ervan afhangt. Dat is onze filosofie. En dan komen de klanten én de winst vanzelf. Want we zijn geen charitatieve instelling. Ook wij willen winst maken. Maar wel winst uit eerlijke handel. Net zoals u. Laten we nu meteen de daad bij het woord voegen – wel zo fijn. Daarom hanteren wij tot 31 oktober 2022 geen overboekkosten. Lees hier meer over onze voorwaarden.  

Overtuigd om over te stappen? Boek hier uw polis vanuit een andere ZZP pensioen aanbieder over! 

Wat kan ik met een pensioenrekening?

Bij Brand New Day begrijpen we heel goed dat niemand erop zit te wachten om in zijn spaarzame vrije tijd bezig te zijn met zijn grijze haren. Maar we vinden het wel belangrijk dat iedereen later een beetje knap kan genieten van zijn grijze jaren. En dat doet u heel eenvoudig als u nu een pensioenrekening opent. Zo’n rekening werkt heel simpel: u opent hem in een paar minuten, stort er geld op en ondertussen helpt de Belastingdienst u een handje. U krijgt namelijk best wel heel veel belastingvoordeel met zo’n pensioenrekening. 

Belastingvoordeel

Waarom een pensioenrekening en geen gewone spaar- of beleggingsrekening? Omdat u met de pensioenrekening belastingvoordeel krijgt. U krijgt namelijk een flink deel van uw inleg terug tijdens uw belastingaangifte en u hoeft geen belasting te betalen over het geld op de rekening. En dat tikt best lekker aan! 

In ruil voor het belastingvoordeel heeft de Belastingdienst wel wat spelregels: er geldt een maximumbedrag dat u per jaar mag storten (je jaarruimte) en het geld staat geblokkeerd tot dat u met pensioen gaat. 

De spelregels in het kort

Om het wat gemakkelijker te maken een kort overzicht van de spelregels en de belastingvoordelen.

  • U mag het geld niet zomaar opnemen
  • Er is een maximum bedrag (jaarruimte) dat u per jaar mag storten
  • Op uw AOW leeftijd koopt u een lijfrente-uitkering aan, hierover betaalt u inkomstenbelasting
  • Een flink deel van wat u op de rekening stort, krijgt u weer terug
  • U betaalt geen vermogensbelasting over het geld op de rekening
  • Tijdens uw pensioen betaal u minder inkomstenbelasting

Meer over de rekeningen

U kunt bij ons een pensioenrekening-sparen of pensioenrekening-beleggen openen. Lees meer over onze pensioenrekening-beleggen en de pensioenrekening-sparen voordat u er één opent.

Scroll naar boven