Expirerende lijfrente, wat nu?

Stel: uw klant heeft een expirerende lijfrente maar wil of kan deze nog niet uitkeren. Welk advies geeft u de klant in zo’n geval? Brand New Day biedt verschillende oplossingen!

Geen risico, wel een hoge spaarrente

Klanten lopen vlak voor de pensioenleeftijd liever geen risico. Dat is natuurlijk volkomen begrijpelijk. Toch zou het mooi zijn als er in de uitstelperiode nog iets van rendement kan worden gemaakt vooral nu, in een tijd met historisch lage spaarrentes. Gelukkig hebben we bij Brand New Day dé oplossing.

Wil uw klant zijn of haar expirerende lijfrente uitstellen zonder risico te lopen? Open dan een pensioenrekening-sparen met een variabele rente van 0,50%. Dit is, wat het adviseurskanaal betreft, het bankspaarproduct met de hoogste rente in de markt!

lamp1_PURPLE

Niet inleveren op flexibiliteit

Bij Brand New Day houden we niet van verplichtingen. Daarom kan uw klant er op ieder moment voor kiezen om met pensioen te gaan. De expirerende lijfrente kan dus voor een aantal jaar, maanden, weken of dagen bij ons worden ondergebracht.

Nog meer voordelen in de toekomst

Geen zin om uw klant weer van aanbieder te moeten “verhuizen” op het moment dat een direct ingaande lijfrente moet worden aangekocht? Dan hebben we goed nieuws. Later dit jaar gaan we namelijk onze eigen bancaire lijfrente-uitkering aanbieden.

Deze direct ingaande lijfrente is in 2019 exclusief af te sluiten via financieel adviseurs die een samenwerking met Brand New Day hebben. Pas later, in 2020, willen we dit product ook aanbieden aan klanten zonder een financieel adviseur.

heart_PURPLE-1
graph_people_PURPLE

Toch beleggen?

Wil uw klant toch beleggen tot de pensioenleeftijd? Al deze voordelen gelden natuurlijk ook voor onze pensioenrekening-beleggen. Behalve de flexibele rente natuurlijk, want het rendement kan bij beleggen altijd hoger of lager uitvallen. Wel kan de klant er voor kiezen om het risicoprofiel in te richten naar zijn of haar wensen. Dit kan van zeer offensief door vooral in aandelenfondsen te beleggen tot zeer defensief waarbij vrijwel alleen in obligaties wordt belegd. Bij deze laatste optie is de kans op koersschommelingen een stuk lager.

Tussentijds switchen van risicoprofiel of fondsen? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Als adviseur zet u de wijziging klaar voor de klant. Nadat deze wordt bevestigd door de klant voeren wij hem uit, geheel gratis uiteraard!

Rekening openen?

Heeft u al een samenwerking met Brand New Day? Dan opent u de rekening gemakkelijk in onze Adviseursstool. Nog geen samenwerking? Vraag deze dan direct aan!

Scroll naar boven