Regel uw pensioenpotje in 4 simpele stappen

Pensioen? Lastig? Niet bij Brand New Day. In 4 simpele stappen heeft u dat persoonlijke pensioenpotje voor later zo geregeld.

Stap 1

Bereken uw jaarruimte

Als u te weinig pensioen opbouwt bij een werkgever (of eigen baas bent), heeft u waarschijnlijk jaarruimte. Da’s het maximale bedrag dat u in een jaar van de Belastingdienst op een pensioenrekening mag storten.

Waarom de Belastingdienst zich daarmee bemoeit? Omdat u recht heeft op behoorlijk wat belastingvoordeel als u de jaarruimte gebruikt. Van de jaarruimte die u dit jaar stort, krijgt u volgend jaar bijvoorbeeld een flink deel terug (bij een storting van €1.000 krijgt u een belastingteruggave van minstens €370).

En, het belangrijkste: door uw jaarruimte te benutten, bouwt u een mooi pensioenpotje voor uzelf op.

Stap 2

Sparen of beleggen?

De keuze tussen sparen of beleggen hangt sterk af van uw tijd. Hoe meer tijd u heeft, hoe groter de kans dat u met beleggen een mooier rendement behaalt dan met sparen. Heeft u kort de tijd? Of bent u geen fan van risico? Dan is sparen misschien een beter idee.

Stap 3

Een pensioenrekening openen

Da’s een fluitje van een cent. Toch wat hulp nodig, of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Stap 4

Uw jaarruimte benutten

Inleggen is nooit verplicht, maar u opent zo’n pensioenrekening natuurlijk niet voor niets. Wilt u minder inleggen dan uw jaarruimte? Helemaal prima. Meer helaas niet: daar is de Belastingdienst namelijk niet zo blij mee.

Jaarruimte geel
Scroll naar boven