“Het werk is leuk, de werksfeer is nog leuker”

"Het werk is leuk, de werksfeer is nog leuker"

We roepen regelmatig dat Brand New Day zo’n leuke club is, maar wat is daar nu precies van waar? Om dat te toetsen, laten we onze eigen Brand New Day’ers aan het woord. Dit keer: Iris.

Foto Iris

Hoi Iris, wat doe jij precies bij Brand New Day?

Ik ben senior bij de klantenservice. Dat betekent dat ik de wat lastigere vraagstukken op m’n bordje krijg, een aanspreekpunt ben voor de rest van het team en dat ik meedenk over het verbeteren van interne procedures binnen ons team. Hartstikke uitdagend dus!

Hoe ben je bij Brand New Day terechtgekomen?

Eén van mijn vriendinnen werkte hier al en was hartstikke enthousiast. Ze gaf aan dat ze hier werkte in een gezellig, jong team dat vooral uit studenten bestond. De baan sloot ook nog eens aan bij m’n studie, dus die sollicitatie was snel de deur uit. Dat was zo’n 3 jaar geleden en ik zit hier nog steeds heel goed op mijn plek.

Je doet dit dus naast je studie?

Ja, net als de meesten uit ons team zo’n 16 uur per week.

En wat studeer je precies?

Ik studeer business analytics. Veel statistiek en programmeren, daar heb ik mij misschien ietwat op verkeken. Vorig jaar heb ik een minor gedaan in risk management in financial institutions. Dat past eigenlijk meer in mijn straatje en bovendien kwam alle kennis die ik hier opdeed daar ook nog eens goed van pas. Win-win, dus.

Heb je een financiële studie nodig om hier terecht te komen?

Zeker niet! Het kan misschien handig zijn, maar wat interesse in beleggen en financiële zaken is een stuk belangrijker. Het overgrote deel van ons team doet wel ‘iets financieels’, maar er zijn er genoeg met een heel andere studie. Dat vinden we ook niet belangrijk, want met een slimme kop en wat motivatie kom je hier een heel eind.

Hoe ziet jullie team eruit?

Ons team bestaat uit zo’n 40 mensen, voornamelijk studenten. Er zijn een paar fulltimers, maar de meesten werken parttime. Da’s hartstikke leuk, want iedere werkdag zit er een verschillende club mensen.

Is werken bij een bank niet best wel saai?

Nee! We hebben hier te maken met allerlei vraagstukken rondom beleggen en fiscale regels. Eigenlijk telkens weer een andere puzzel die opgelost moet worden. En er is veel afwisseling. In de werkzaamheden, maar ook in de mensen waarmee je samenwerkt. Het is hier namelijk ook veel schakelen met bijvoorbeeld marketing, IT en de klantadministratie.

Halen die klanten niet regelmatig het bloed onder je nagels vandaan?

Ze zitten ertussen… Maar da’s echt veel meer uitzondering dan regel. Een groot voordeel van Brand New Day is de eerste indruk die we maken. Als je ons chat of belt, is er geen keuzemenu. Je hoort dus geen blikken afspeelbandje, maar krijgt meteen een echt en leuk mens aan de lijn. Dat maakt dat klanten het contact met ons als heel positief ervaren.

En we zijn natuurlijk een online bank, maar soms zit er weleens een klant tussen die z’n weg op het wereldwijde web niet zo goed weet te vinden. Dan is geduld een schone zaak.

Wat maakt werken bij Brand New Day leuk?

Het werk is leuk, maar de werksfeer nog leuker. Ons team is supergezellig, nieuwe mensen worden altijd supergoed opgevangen en we zijn samen echt gemotiveerd om er iets van te maken. Ook fijn: Brand New Day is absoluut geen hiërarchisch bedrijf. Ook bij andere afdelingen wandel je makkelijk binnen.

En, ook niet onbelangrijk, onze borrels zijn legendarisch. Die vrijdagavond houd ik dus standaard vrij in m’n agenda.

Wat zou je hier veranderen?

Ik ben het met onze klanten eens: het is wel echt hoog tijd voor Brand New Day-app. Maar daar wordt gelukkig aan gewerkt.

Beleg jij zelf eigenlijk een beetje? En zo ja, hoe?

Ja, zeker! Bij Brand New Day natuurlijk. Eerst gewoon omdat ik wilde weten waarover ik met klanten sprak, maar inmiddels geloof ik er heilig in. Ik ben nog jong, heb alle tijd en beleg daarom wat risicovoller. Volledig in aandelenfondsen dus.

Kan dat wel, beleggen als student?

Wel met de salarissen die wij uitgekeerd krijgen! Nee hoor, ook als student kun je best een klein bedrag opzijzetten. Júist als student eigenlijk, want dan heeft je geld langer om te renderen. Hoor mij trouwens eens het Brand New Day-geloof verspreiden, haha.

Hoe zie je de toekomst van Brand New Day voor je?

Ik denk dat er nog heel veel moois voor Brand New Day in het vat zit. De afgelopen jaren maakte ik al veel ontwikkelingen mee. We gingen van beleggingsinstelling naar bank, lanceerden nieuwe producten en groeiden keihard. Ook ons team. Het leuke van zo’n jonge bank is dat je die ontwikkelingen allemaal van dichtbij meemaakt. Ik verwacht in de toekomst dus nog veel meer moois voor Brand New Day.

Collega van Iris worden?
Of gewoon meer weten over Brand New Day?

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.

Scroll naar boven