Afdrukken

Moet ik extra pensioen opbouwen? 

Wat is pensioen? Pensioen is geld waar je van leeft als je te oud bent om te werken. We kennen in Nederland drie soorten pensioen. Sommige mensen ontvangen ze alle drie, maar iedereen in ieder geval één soort: AOW. Iedereen die minstens 50 jaar officieel in Nederland heeft gewoond, krijgt vanaf zijn 67e elke maand AOW. Hoeveel dat precies is, hangt af van de persoonlijke situatie. Maar over het algemeen is het momenteel netto per maand iets meer dan 1250 euro. Dat is te doen als het echt moet, maar het houdt niet bepaald over. Gelukkig ontvangen de meeste ouderen ook nog extra pensioen vanuit andere inkomstenbronnen. 
 
De drie pijlers van het pensioen

Die drie soorten pensioen in Nederland worden meestal aangeduid als de drie pijlers. AOW is de eerste pijler. Die krijgt u van de overheid. De tweede pijler is het pensioen dat u krijgt van de werkgevers waar u gedurende uw leven in dienst bent geweest. Als u uw hele leven bij hetzelfde bedrijf of bij de overheid heeft gewerkt, is dat één pensioen. Maar de meeste mensen hebben in hun werkende leven meerdere (kleinere) pensioenpotjes opgebouwd.  

De derde pijler, tot slot, is het pensioen dat u helemaal zelf heeft opgebouwd. Of níet heeft opgebouwd. Dit is het aanvullend pensioen dat u bij Brand New Day kunt opbouwen. Dit doet u via pensioen-beleggen of pensioen-sparen. Want veel mensen komen, als ze het een keer gaan uitrekenen, erachter dat hun pensioen uit pijler 1 en eventueel ook uit pijler 2 bij elkaar samen toch een stuk minder is dan waar ze op hadden gehoopt. Het verschil is uw pensioengat. 

Krijg ik straks genoeg pensioen?

Of u extra pensioen moet opbouwen, hangt dus af van de hoogte van het bedrag waarop u later kunt rekenen. Hoeveel dat op de euro precies is, kunt u nu nog niet weten. Hoe verder weg uw pensioen is, hoe onvoorspelbaarder het leven immers. Maar we kunnen wel een aardige inschatting maken. U maakt een inschatting van uw verwachte pensioen met onze pensioenplanner. Met de uitslag daarvan kunt u zelf bepalen of het tijd wordt om uw pensioengat aan te vullen. 

Wilt u eens met één van onze experts praten over uw mogelijkheden? Plan dan direct een vrijblijvende belafspraak in met onze informatieservice. Zij vertellen u graag meer, wanneer het u uitkomt.

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.

Scroll naar boven