Afdrukken

Wanneer wordt er geïncasseerd?

U kunt er bij Brand New Day voor kiezen om automatisch (eenmalig of periodiek) een bedrag te laten incasseren. Heel handig, want periodiek inleggen kan u helpen om op lange termijn een mooi bedrag op te bouwen. Maar hoe werkt die incasso bij Brand New Day en wanneer wordt er geïncasseerd? U leest het hieronder.

Wanneer vindt de incasso plaats?

Brand New Day heeft eenmaal per maand een incassomoment. Dat vindt altijd op de 25e van de maand plaats, tenzij de 25e op een dag in het weekend of op een feestdag valt. In dat geval incasseren we op de eerste werkdag vóór de 25e.

Voorbeeld: 25 september 2022 was een zondag. Uw incasso zou dan dus niet op zondag 25 september, maar op vrijdag 23 september plaatsvinden. Dat is namelijk de eerste werkdag voor de 25e. 

Moet ik nog ergens aan voldoen?

Als u nog deze maand wilt laten incasseren, dan moet u de incasso uiterlijk op de 19e van de maand instellen. Als u een nieuwe rekening opent, moet die rekening dus ook op uiterlijk de 19e van de maand geactiveerd zijn. Bovendien hebben wij u voor die tijd als klant moeten kunnen identificeren. Is dat niet het geval? Dan vindt de incasso pas een maand later plaats.

Mocht u dit moment nou missen om wat voor reden dan ook, maar wilt u wel dezelfde maand nog inleggen? Maakt u het bedrag dan via iDeal of vanuit uw eigen bankomgeving over naar de IBAN van uw Brand New Day rekening. Deze is terug te vinden in uw MijnBND

Ik wil mijn incasso uitzetten. Kan dat?

Natuurlijk, we verplichten u nergens toe. U kunt de incasso eenvoudig stopzetten via MijnBND of even contact met ons opnemen. Let wel op: staat er een incasso ingesteld, maar zet u die pas ná de 19e van de maand stop? Dan kunnen we de eerstvolgende incasso daarna (op de 25e dus) niet stopzetten. U kunt de incasso dan nog wel bij uw eigen bank weigeren, voordat deze gaat plaatsvinden.

Jaarlijkse of maandelijkse incasso

In MijnBND kunt u kiezen voor een maandelijks of jaarlijkse incasso. Als u kiest voor een jaarlijkse incasso, bepaalt u zelf de maand waarin u het bedrag door ons laat incasseren.

Scroll naar boven