Afdrukken

Ik wil mijn hypotheekschuld aflossen met mijn Hypotheekrekening. Hoe werkt dat?

De waarde op de Hypotheekrekening is bedoeld om uw eigenwoningschuld mee af te lossen. Als de einddatum van uw rekening is bereikt of als u tussentijds besluit de waarde te gebruiken om uw eigenwoningschuld af te lossen, zijn er twee situaties mogelijk.

De rekening is verpand

Veel Hypotheekrekeningen zijn verpand. Dit betekent dat de pandhouder bepaalt wat er met de waarde op de rekening gebeurt. Meestal vraagt de pandhouder ons om de opgebouwde waarde rechtstreeks naar de pandhouder over te maken zodat de eigenwoningschuld kan worden afgelost. Wilt u de rekening voortijdig beƫindigen? Dan neemt u eerst contact op met uw pandhouder.

De rekening is niet verpand

Als uw rekening niet is verpand, maken wij de waarde over naar uw tegenrekening. U dient hiervoor een getekend afkoopverzoek in te sturen. Als u even een mailtje stuurt naar klant@brandnewday.nl, dan sturen wij u een leeg afkoopverzoek toe dat u vervolgens kunt invullen en weer kunt terugsturen. Nadat de rekening is afgekocht en u de waarde heeft ontvangen, maakt u het geld zelf over naar uw hypotheekverstrekker om uw hypotheekschuld af te lossen.

Let op: u kunt inkomstenbelasting verschuldigd zijn als u de waarde van de Hypotheekrekening niet gebruikt voor de aflossing van uw eigenwoningschuld.

Scroll naar boven