Afdrukken

Wat is een Uniform Pensioen Overzicht (UPO) en waar vind ik die?

Grote kans dat u nog niet eerder van een UPO hoorde en dat u er nog nooit eentje van dichtbij bekeken heeft. Toch is het een best belangrijk documentje.

Wat is een UPO?

Een Uniform Pensioen Overzicht is een document dat u jaarlijks ontvangt van de pensioenuitvoerder waarbij u via een werkgever pensioen opbouwt. Hierin vindt u veel belangrijke informatie over het pensioen dat u al heeft opgebouwd. Heeft u vroeger bij een andere werkgever (ook) pensioen opgebouwd? Dan krijgt u van die partij ook jaarlijks nog een UPO. U krijgt hem jaarlijks in de zomermaanden in uw brievenbus, maar bij veel partijen kunt u het UPO ook gewoon online terugvinden.

Van welke partijen krijg ik een UPO?

Weet u niet zo goed bij welke partijen u nou precies een pensioenpotje heeft staan? Log dan even in op Mijnpensioenoverzicht. Na het inloggen met uw DigiD kunt u daar meteen inzien bij welke partijen u pensioen heeft opgebouwd en van welke partijen u dus een UPO hoort te krijgen.

Wat staat er in mijn UPO?

In uw UPO leest u onder andere:

  • Hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij zo’n pensioenuitvoerder.
  • Hoeveel pensioen u en uw eventuele partner later krijgen.
  • Wat uw rechten zijn met betrekking tot dat pensioen.
  • Wat uw Factor A is.

Dat is inderdaad een stuk minder spannend dan uw favoriete Netflixserie, maar wel belangrijk. Oók als u bij Brand New Day aanvullend pensioen opbouwt of van plan bent om dat te gaan doen.

Waarom heb ik mijn UPO nodig als ik aanvullend pensioen opbouw bij Brand New Day?

Heeft u een pensioenrekening bij Brand New Day? Of bent u van plan om die te gaan openen? Dan heeft u ook uw UPO nodig. U mag namelijk nooit meer storten op zo’n pensioenrekening dan uw jaarruimte. En om uw jaarruimte te berekenen, heeft u uw Factor A nodig. En uw Factor A vindt u weer op uw UPO(‘s).

Scroll naar boven