Afdrukken

Moet ik een lijfrente kopen?

Op een dag is het zover: u gaat met pensioen. En u heeft een pensioenrekening, maar… wat nu? Het korte antwoord is: een lijfrente kopen. Maar wij snappen het als dat antwoord voor vraagtekens zorgt. U heeft jarenlang geld opzijgezet en nu zou u iets moeten kopen?!

Ja echt, zo ongeveer. Met lijfrente kopen wordt bedoeld: het omzetten van uw pensioenrekening-beleggen of -sparen naar een lijfrente-uitkering. Als bestaande klant hoeft dus nergens voor te betalen, het is simpelweg de overschakeling van vermogen opbouwen naar vermogen uitkeren. En er komt nog iets bij kijken. Zo moet u een keuze maken voor de duur van de uitkering (hoe langer de duur, hoe lager de periodieke uitkering).

Lijfrentepolis

Een andere ouderwetse term is lijfrentepolis. We noemen dat tegenwoordig meestal pensioensparen of pensioenbeleggen. Een lijfrentepolis kunt u gebruiken als inleg voor uw lijfrente-uitkering, en dus als basis voor uw (aanvullende) pensioen. Meer weten over vermogen voor later opbouwen met een pensioenrekening (oftewel lijfrentepolis)? Lees hier meer over de verschillen tussen sparen en beleggen.

Scroll naar boven