Afdrukken

Wat is lijfrente?

Lijfrente is het woord voor de periodieke uitkering die gepensioneerden ontvangen uit een door henzelf opgebouwd pensioenpotje. Gedurende uw werkende leven heeft u bijvoorbeeld geld ingelegd op een pensioenrekening.

Als u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt, kunt u beginnen met het periodiek laten uitkeren van het door u op deze manier vergaarde vermogen. U kunt het geld op zijn snelst binnen 5 jaar laten uitkeren. Op zijn langzaamst  is dit over een periode van 30 jaar. Het meest gebruikelijk is om de lijfrente maandelijks te laten uitkeren.

Wat kan ik met een lijfrente?

Een lijfrente geldt als aanvulling op de AOW, die u van de overheid krijgt, en op de bedrijfspensioen(en) die u mogelijk tijdens uw leven heeft opgebouwd. Lijfrente is een vorm van inkomen, waar u dan ook inkomstenbelasting over betaalt. Voordelig is dat die belasting een stuk lager is dan de belasting die u betaalde over inkomen uit arbeid. De uitkering is altijd netto: voordat wij het geld naar uw rekening overmaken, houden wij voor de Belastingdienst de loonheffing in. U kunt met uw lijfrente vervolgens doen wat u wilt.

Meer informatie over het uitkeren van uw lijfrente? Kijk dan eens naar onze lijfrente-uitkering.

Scroll naar boven