Afdrukken

Kan ik pensioen van mijn (oude) werkgever overboeken naar een lijfrente?

Om kort te zijn: nee, deze kunt u helaas niet overboeken naar een lijfrente. Dat zit namelijk zo: in Nederland zijn er drie manieren om pensioen op te bouwen. In de eerste pijler. in de tweede pijler en in de derde pijler.

  • De eerste pijler is de AOW: die bouwt iedere Nederlander automatisch op. Dat staat geheel los van de pensioenpotjes die u zelf opbouwt.

  • De tweede pijler is het pensioen dat u bij een werkgever opbouwt.

  • De derde pijler is aanvullend pensioen, ook wel lijfrente genoemd. Dit kunt u zelf opbouwen als u bij een werkgever niet genoeg pensioen opbouwt of als ondernemer helemaal geen pensioen opbouwt.

Volgens de wet is het niet toegestaan om die verschillende potjes samen te voegen. U mag het pensioen dat u bij een werkgever heeft opgebouwd (tweede pijler) niet overboeken naar een lijfrente of pensioenrekening bij Brand New Day (derde pijler).

Het is dus mogelijk om aanvullend pensioen op te bouwen als uw werkgever niet genoeg voor u inlegt. Hoeveel? Bereken uw jaarruimte en profiteer dit jaar nog van het belastingvoordeel van een pensioenrekening.

Scroll naar boven