Afdrukken

Wat is de MSCI World?

 

De MSCI World is een index die de prestaties van meer dan 1000 aandelen uit 23 landen volgt. De MSCI World is een van de bekendste indices die er zijn en wordt heel vaak gebruikt als graadmeter van de aandelenmarkt. Als de koers bijvoorbeeld voor langere tijd omhooggaat, dan kunnen we zeggen dat het goed gaat met de aandelenmarkt. Daarom gebruiken we vaak de koers van de MSCI World om te laten zien hoe indexfondsen in het verleden reageerden op bepaalde ontwikkelingen in de wereld.

In de MSCI World zijn alleen de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld opgenomen. Denk dus aan Tesla, Microsoft of Walt Disney. Bovendien zijn niet alle landen vertegenwoordigd. De bedrijven die zijn opgenomen in de MSCI World zijn voor een groot deel afkomstig uit Amerika en Europa en er zijn bijvoorbeeld geen Chinese bedrijven in opgenomen. De index geeft daarom een goed beeld van hoe aandelen reageren op bepaalde ontwikkelingen, maar geen volledig beeld van de groei van aandelen wereldwijd.

Kan ik bij Brand New Day beleggen in de MSCI World?

Bij Brand New Day kunt u niet beleggen in de MSCI World. Wel in een fonds dat hierop heel erg lijkt: het Brand New Day Wereld Indexfonds C-Hedged. Met dit fonds belegt u óók in de grootste bedrijven wereldwijd (dus in bijvoorbeeld Tesla, Microsoft en Walt Disney, maar daarnaast nog zo’n 2000 anderen) die uit ontwikkelde landen komen.

Scroll naar boven