Afdrukken

Kan ik een gezamenlijke rekening openen?

Ja, u kunt bij ons een gezamenlijke rekening openen. Let wel: dit geldt alleen voor de ‘normale’ vrije beleggingsrekening. Een pensioenrekening kunt u nooit op meerdere namen openen.

Bij het openen van de rekening wordt u gevraagd of u al klant bij ons bent of niet. Daaronder vindt u de mogelijkheid om een rekening op twee namen te openen.

Gezamenlijke rekening openen

Met wie kan ik een gezamenlijke rekening openen? 

Met wie u maar wilt. Partner, buurvrouw, kind: allemaal mogelijk. Zolang u allebei maar voldoet aan de standaard voorwaarden: u moet bijvoorbeeld allebei minimaal 18 zijn en u moet allebei de benodigde gegevens aanleveren en akkoord gaan met de voorwaarden van de rekening.  

Moeten beide rekeninghouders zich identificeren?

Ja, zowel de eerste als tweede rekeninghouder moet een aantal verplichte stappen doorlopen voor het openen van de rekening.

Is er qua rechten een verschil tussen de eerste en tweede rekeninghouder? 

Nee. We maken geen verschil tussen de eerste en tweede rekeninghouder. U heeft dus allebei evenveel rechten en kunt dus dezelfde wijzigingen doorvoeren in MijnBND. Wij kunnen bovendien nooit zomaar wijzigingen aan de rekening doorvoeren zonder dat beide rekeninghouders daarmee akkoord gaan.

Ik heb al een rekening. Kan ik een tweede rekeninghouder aan mijn rekening toevoegen? 

Ja, als u een vrij opneembare spaar- of beleggingsrekening heeft, dan is het mogelijk om een tweede rekeninghouder toe te voegen. 

Een vrije spaarrekening kunt u bij ons openen. Als u al zo´n rekening heeft, kan onze Klantenservice daaraan wel een tweede rekeninghouder toevoegen. Daarvoor kunt u een mailtje sturen naar klant@brandnewday.nl met uw verzoek om een rekeninghouder toe te voegen. 

Als u een vrije beleggingsrekening heeft of er één via onze website opent, kunt u die op een later moment op 2 namen zetten. Ook daarvoor stuurt u een mailtje naar klant@brandnewday.nl met uw verzoek om een rekeninghouder toe te voegen. 

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.

Scroll naar boven