Hoe kan ik een lijfrente afsluiten?
Lijfrente afsluiten doet u door een pensioenrekening te openen. Met een pensioenrekening bouwt u aan een pensioenpotje voor later. We hebben twee soorten pensioenrekening bij Brand New Day: sparen en beleggen. De methode is verschillend, maar het doel is hetzelfde: uw pensioengat dichten.
Hoe moet ik lijfrente opbouwen?
Gedurende uw werkende leven kunt u geld opzij stoppen voor uw aanvullende pensioenpotje. Hoeveel geld u hiervoor maximaal mag gebruiken, hangt af van de grootte van uw jaarruimte. Die jaarruimte wordt door de Belastingdienst bepaald op basis van uw salaris en het bedrag dat uw werkgever vorig jaar aan pensioen voor u opzij heeft gezet. Hoe groot uw jaarruimte is, berekent u met onze jaarruimte tool.
Wat is bancaire lijfrente en wat is verschil met verzekeringen?
Een bancair product bouwt u op bij een bank, logisch, bijvoorbeeld een pensioenrekening bij Brand New Day. Een bank is geen verzekeraar, en Brand New Day dus ook niet. Een bancaire lijfrente is daarom ook een wezenlijk ander product dan een lijfrenteverzekering. Er zijn belangrijke verschillen.
Eén van de belangrijkste verschillen is dat een lijfrenteverzekering komt te vervallen in geval van overlijden, ook al heeft is er veel meer geld ingelegd dan er uiteindelijk is uitgekeerd. De lijfrente-uitkering van een pensioenrekening wordt altijd helemaal uitgekeerd, eventueel aan een nabestaande.
Beginnen met opbouwen?
Een pensioenrekening openen doet u eenvoudig online. Maar voordat u dat doet, moet u dus kiezen tussen een pensioenrekening-sparen en een pensioenrekening-beleggen. We hebben geprobeerd de verschillen zo duidelijk mogelijk uit te leggen op onze website. Heeft u vragen voor onze experts? Wij staan u graag te woord, zo lang als maar nodig is.
U kunt ons 7 dagen per week bereiken via de chat, met ons mailen op info@brandnewday.nl of ons bellen op 020 75 85 310. U kunt ook een belafspraak plannen, dan bellen wij u wanneer het u uitkomt.
De risico’s van beleggen
Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.